آیا شیردوش باعث کم شدن شیر میشود؟

آیا شیردوش باعث کم شدن شیر میشود؟

شاید زمانی که درحال دوشیدن شیر خود با شیردوش بوده‌اید و یا هنگامی که شیردوش را در لیست سیسمونی گنجاندید، شنیده باشید که بگویند استفاده از شیردوش، شیر را کم می‌کند. اما آیا این مسئله از لحاظ علمی ثابت شده یا جزو گفته‌های نادرست دیگری است که مادران با آن مواجه می‌شوند؟ 

استفاده از شیردوش برقی یا دستی، می‌‌تواند کمک حال شما باشد؛ چه استفاده روزانه از آن داشته باشید و یا هر از چند گاهی از آن استفاده کنید. کاهش یافتن مقدار شیر در دوران شیردهی ممکن است دلایل مختلفی، از جمله تغذیه، داشته باشد. شیردوش نیز مانند شیردهی مکرر، می‌تواند بر مقدار شیر تولید شده کمک کند زیرا با تخلیه کامل سینه‌ها و تحریک ناشی از آن، بدن به تولید شیر بیشتر ترغیب می‌شود. در این مقاله از مجله کیکابو، قرار است به طور کامل بررسی کنیم آیا استفاده از انوع شیردوش برقی و دستی باعث کم شدن شیر میشود یا خیر؟  

تصویر شیردوش کیکابو

آیا شیردوش باعث کم شدن شیر میشود؟

خیر، به طور کلی استفاده از شیردوش به تنهایی باعث کاهش تولید شیر نمی‌شود؛ بلکه در بسیاری از موارد، می‌تواند به افزایش تولید شیر کمک کند. تولید شیر در بدن شما به میزان تقاضا وابسته است. هرچه نوزاد بیشتر شیر بخورد یا شیر بیشتری دوشیده شود، بدن شما نیز سیگنال بیشتری برای تولید شیر دریافت می‌کند.در برخی شرایط ممکن است بخاطر بازگشت به کار، بیماری، نبودن در کنار کودک و موارد دیگر، نیاز به استفاده از شیردوش داشته باشید و این وسیله کمک می‌کند شیردادن به کودک همچنان ادامه پیدا کند. توجه به نکات زیر باعث می‌شود به بهترین شکل ممکن، از مزایای شیردوش برخوردار شوید: 

  1. تنظیم زمان و دفعات شیردوشی: اگر شیردوشی با نظم و به دفعات مناسب انجام شود، می‌تواند به افزایش یا حفظ تولید شیر کمک کند. اما اگر زمان‌های شیردوشی خیلی کم یا نامنظم باشد، ممکن است تولید شیر کاهش یابد. همیشه شیر یک سینه تا را انتها بدوشید و سپس سراغ سینه دیگر بروید. 
  2. توجه نحوه استفاده از شیردوش: شیردوشی باید به شکل صحیح و با شیردوش مناسب انجام شود. استفاده از شیردوش با تنظیمات نادرست یا خیلی شدید می‌تواند باعث ناراحتی یا تحریک نوک پستان شود و ممکن است در طولانی مدت تاثیر منفی داشته باشد.
  3. استرس و فشار روحی: استرس و فشار روحی مادران می‌تواند تاثیر مستقیمی بر تولید شیر بگذارد. بنابراین، در هنگام شیردوشی، بهتر است مادران در فضایی آرام و با آرامش ذهنی این کار را انجام دهند. 

در کل، اگر شیردوش به درستی و با برنامه مناسب استفاده شود، می‌تواند به شما کمک کند بسیاری از والدینی که شیر می‌دهند، به دنبال راه‌هایی برای افزایش میزان شیر خود هنگام استفاده از شیردوش هستند، به‌ویژه اگر احساس کنند که تولید شیرشان کاهش یافته است. علاوه بر شیردهی مکرر، استفاده از شیردوش می‌تواند به‌طور مؤثری به افزایش تولید شیر کمک کند.   

شیردوش و لوازم مادر

بهترین زمان استفاده از شیردوش برای افزایش تولید شیر، چه زمانی است؟ 

استفاده از شیردوش در زمان‌های مناسب، مانند صبح زود یا بین وعده‌های شیردهی، می‌تواند به‌طور موثری تولید شیر را افزایش دهد. همچنین، شیردوشی منظم و طبق برنامه باعث می‌شود که تولید شیر پایدار و مداوم باقی بماند. انتخاب زمان‌های مناسب و رعایت دفعات منظم شیردوشی به مادر کمک می‌کند تا بدون نگرانی از کاهش شیر، به نیازهای نوزاد پاسخ دهد و حتی ذخیره‌سازی شیر را نیز ممکن سازد. رژیم غذایی نیز بسیار مهم است که ما در مقاله راهنمای جامع غذاهای مفید در شیردهی مخصوص مادران جوان به صورت کامل درمورد آن صحبت کرده‌ایم. 

 اگر در موقعیت‌های زیر قرار گرفتید، استفاده از شیردوش کمک می‌کند میزان شیر شما افزایش پیدا کند: 

  • زمانی که میزان شیر شما کم شده: عوامل متعددی می‌توانند منجر به کاهش شیر شوند؛ از جمله استرس، مشکلات سلامتی مانند دیابت و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، یا مشکلات شیردهی مثل چسبندگی زبان یا اتصال نامناسب نوزاد به سینه. در این شرایط شیردهی بیشتر و استفاده از شیردوش بعد از شیردهی یا بین وعده‌های شیردهی نیز می‌تواند مؤثر باشد.
  • زمانی که شیردهی شما با تاخیر همراه بوده: اگر نوزاد شما نارس است یا نیاز به مراقبت‌های ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) دارد، ممکن است بعد از زایمان از او جدا شوید. استفاده از شیردوش به شما کمک می‌کند تا تولید شیر خود را تا زمانی که بتوانید نوزاد را به سینه بگذارید، آغاز کنید. 
  • زمانی که لازم است چند روزی از نوزادتان دور باشید: اگر نیاز دارید برای چند روز یا بیشتر از نوزادتان دور باشید، بهتر است در این مدت از شیردوش استفاده کنید تا تولید شیر تا زمانی که بتوانید مجدداً به نوزاد شیر بدهید، حفظ شود.  
  • زمانی که بعد از وقفه، شیردهی را از سر می‌گیرید: اگر شیردهی را متوقف کرده‌اید و سپس تصمیم به شروع دوباره گرفته‌اید، شیردوشی می‌تواند به شما کمک کند تا تولید شیر خود را بازسازی کنید.
  • زمانی که با تغییرات هورمونی دست‎‌وپنجه نرم می‌کنید: برخی شرایط سلامتی که هورمون‌های شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مانند کم‌کاری تیروئید یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)، می‌توانند باعث کاهش تولید شیر شوند. برای درمان مناسب این شرایط به پزشک مراجعه کنید و پس از شیردهی یا بین جلسات شیردهی از شیردوش استفاده کنید تا بدن‌تان برای تولید بیشتر شیر تحریک شود.
  • زمانی که با مشکلات سینه درگیر هستید: اگر سینه‌های شما هیپوپلاستیک (با بافت ناکافی) هستند یا اگر قبلاً جراحی سینه داشته‌اید و می‌خواهید از بافت سالم سینه‌هایتان بیشترین میزان شیر ممکن را تولید کنید، شیردوشی می‌تواند مفید باشد.
  • زمانی که باید به محل کار یا تحصیل بازگردید: وقتی زمان بازگشت به کار یا تحصیل فرا می‌رسد، نیازی به توقف شیردهی نیست. می‌توانید صبح و شب به نوزاد شیر بدهید و در طول روز برای حفظ تولید شیر از شیردوش استفاده کنید. طبق قانون، کارفرمایان موظف هستند که برای افرادی که شیردوشی می‌کنند، زمان استراحت و فضای خصوصی فراهم کنند.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
    گلشن دانش
    17آبان
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی